CARVING – wywodząca się z dalekiego wschodu sztuka rzeźbienia w owocach i warzywach oraz fantazyjnej dekoracji potraw. Carving zachwyca, budzi podziw, czasami trudno uwierzyć, że punktem wyjścia do takiego arcydzieło było zwykłe warzywo. Sztuka carvingu przyda się wszystkim zawodowo zajmującym się gastronomią, dekoracją stołów, ale także gospodyniom domowym. Tak przystrojony stół zachwyci wszystkich gości.
Termin: 26 września 2018, godz. 16:00-20:00
Koszt: 90 zł brutto
Miejsce: Chełm, ul. Szymanowskiego 4
Trener: Agnieszka Mielniczuk – artystka, pasjonatka, od wielu lat zajmuje się carvingiem, nie istnieją dla niej żadne ograniczenia w tworzeniu arcydzieł z warzyw i owoców, mistrzyni Polski w Ogólnopolskich Zmaganiach Carvingowych
Zapisy: formularz zapisu, telefonicznie (535 205 500), e-mailowo (csia.edu@gmail.com)
Szczegółowa instrukcja – jak dokonać płatności i zgłoszenia– kliknij
Program:
- BHP – zasady bezpieczeństwa i higieny pracy.
- Zapoznanie z podstawowymi narzędziami i sprzętem do carvingu.
- Inspiracje i możliwości wykorzystania sztuki carvingu.
- Zajęcia praktyczne- powstanie 10 różnych kwiatów:
- z papryki
- z ogórka
- z cytryny i jabłka do dekoracji półmisków z mięsem i rybami
- z papryki chili
- z rzodkiewki
- róża z kalarepy lub buraka
- utworzenie dekoracyjnych liści z kapusty pekińskiej.
Zapewniamy:
- materiały i narzędzia niezbędne do wykonania prac,
- zaświadczenia uczestnictwa w warsztatach na podstawie § 18 ust. 2 Rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 11 stycznia 2012 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz. U. poz. 186).
MOŻLIWE DOFINANSOWANIE NA SZKOLENIE Z UE DLA PRZEDSIĘBIORCÓW I PRACOWNIKÓW MŚP- KLIKNIJ