Dekoracyjne serwowanie owoców i warzyw dla dzieci, wesołe talerzyki

Carving ma wiele twarzy, tym razem skupiamy się na tworzeniu prawdziwych arcydzieł z warzyw, owoców i różnych słodkich dodatków.

Może masz niejadka w domu?
Może zastanawiasz się w jaki sposób namówić dziecko do zdrowego odżywiania?
Chcesz nauczyć się nowych alternatywnych rozwiązań na spędzanie czasu z dziećmi?
Jak przełamać barierę poznawania nowych smaków?
Szukasz inspiracji do ciekawych dekoracji talerzy, stołów podczas rodzinnych uroczystości i różnych imprez okolicznościowych?
To właśnie dla Ciebie!

Dla kogo: Warsztaty skierowane są do każdej osoby, która pragnęłaby poznać nietuzinkowe metody serwowania owoców, warzyw, tworzenia dekoracji z darów natury oraz zdrowych deserów. Zapraszamy rodziców, osoby zajmujące się żywieniem dzieci i dorosłych, amatorów kuchni i wszystkich  szukających ciekawych inspiracji do tworzenia niezwykłych rzeczy z tego, co wydaje się zwyczajne!

Termin: 30 czerwca 2021, godz. 16:00-19:30

Koszt: 150 zł     130 zł

Miejsce: Centrum Szkoleń i Animacji, ul. Szymanowskiego 4, 22-100 Chełm

Trener: Agnieszka Mielniczuk– praktyk i szkoleniowiec z zakresu carvingu. Od lat zajmuje się praktyczną stroną tej dziedziny -tworzy dekoracje okolicznościowe i rzeźby z owoców i warzyw, owocowe stoły itp. Dodatkowo szkoli, realizuje warsztaty dla wszystkich grup wiekowych, promuje zdrowe odżywianie, inspiruje do poznawania smaków, bawienia się w kuchni i czerpania z natury pełnymi garściami.

Szkolenie prowadzone jest w formie warsztatowej umożliwiającej w praktyce nabyć przekazywane wiadomości. Można zabrać ze sobą fartuszek ochronny

 

 

wesołe talerzyki

Zakres warsztatów:

Podczas warsztatu uczestnicy wykonają kilka dekoracji talerzy z zastosowaniem owoców i słodkich dodatków. Dodatkowo podczas szkolenia poruszone zostaną następujące kwestie:

  1. Tworzenie z owoców i warzyw ciekawych kształtów zwierzątek, kwiatków itp. które najbardziej cieszą dzieci
  2. Fantazyjne i nietuzinkowe podawanie owoców
  3. Inspiracje wizualne do zdrowych deserów
  4. „Przemycanie” owoców i warzyw w codziennym żywieniu dzieci
  5. Jak bawić się w kuchni, jak podawać owoce i warzywa, aby nie było to przymusem?
  6. Łączenie smaków, kolorów, kształtów
  7. Jak mówić dzieciom o owocach i warzywach, aby same po nie sięgały
  8. A może i Ty poznasz na tych warsztatach owoce, po które nigdy wcześniej nie sięgałeś?

Zapewniamy:

  • materiały i narzędzia
  • zaświadczenia uczestnictwa na podstawie § 18 ust. 2 Rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 18 sierpnia 2017 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz. U. poz. 1632).

Zapisz się na szkolenie:

Wypełnij formularz i poczekaj na odpowiedź drogą e-mailową.

Zaznacz, jeśli chcesz otrzymać fakturę i podaj dane: